אז, מה צריך כדי להכין שעועית ברוטב עגבניות?
המצרכים:
שקית שעועית – כל שעועית מהקפאה תתאים…
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
2 עגבניות רכות חתוכות למרובעים (בערך 1/2 ס"מ)
קופסת עגבניות מרוסקות או קצוצות דק (אם משתמשים בעגבניות טריות אפשר לשים רק חצי קופסה).
2 כפות רסק עגבניות (לא חובה, אפשר להשתמש ברסק להסמיך את הרוטב).
3 שיני שום פרוסות.
תבלינים:
מלח ופלפל שחור -לפי הטעם.
1 כף פפריקה אדומה [אפשר גם יותר]
כפית כורכום
1/2 כפית כמון [למי שאוהב..]
כפית אבקת שום [לא חובה אם הוספתם שום חי]
אופן ההכנה- שעועית ברוטב עגבניות:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את השעועית ומטגנים כ- 5 דקות לפני שמוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון.
- מוסיפים עגבניות / עגבניות מרוסקות.
- מוסיפים מים רותחים, לא צריך לכסות את השעועית כולה, אבל לוודא שהמים לא נגמרים תוך כדי הבישול. כדאי לערבב הכול, לטעום את הרוטב ולהוסיף תבלינים אם צריך.
- לתת לשעועית להתבשל… להקפיד לערבב מדי פעם ולוודא שלא נגמרים המים. השעועית מוכנה כאשר היא רכה והרוטב סמיך.
בתאבון!