חיפוש
עגלת קניות

מתכון שעועית ברוטב עגבניות

מתכון נהדר לשעועית ברוטב עגבניות. נהדר כמנה בפני עצמה או בתוספת אורז, וכמובן שאפשר להוסיף קציצות בקר... מוזמנים לנסות ולהנות!

אז, מה צריך כדי להכין שעועית ברוטב עגבניות?

המצרכים:

שקית שעועית – כל שעועית מהקפאה תתאים…

2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.

2 עגבניות רכות חתוכות למרובעים (בערך 1/2 ס"מ)

קופסת עגבניות מרוסקות או קצוצות דק (אם משתמשים בעגבניות טריות אפשר לשים רק חצי קופסה).

2 כפות רסק עגבניות (לא חובה, אפשר להשתמש ברסק להסמיך את הרוטב).

3 שיני שום פרוסות.

תבלינים:

מלח ופלפל שחור -לפי הטעם.

1 כף פפריקה אדומה [אפשר גם יותר]

כפית כורכום

1/2 כפית כמון [למי שאוהב..]

כפית אבקת שום [לא חובה אם הוספתם שום חי]

מתכון שעועית ברוטב עגבנית

אופן ההכנה- שעועית ברוטב עגבניות:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השעועית ומטגנים כ- 5 דקות לפני שמוסיפים את התבלינים.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון.
  4. מוסיפים עגבניות / עגבניות מרוסקות.
  5. מוסיפים מים רותחים, לא צריך לכסות את השעועית כולה, אבל לוודא שהמים לא נגמרים תוך כדי הבישול. כדאי לערבב הכול, לטעום את הרוטב ולהוסיף תבלינים אם צריך.
  6. לתת לשעועית להתבשל… להקפיד לערבב מדי פעם ולוודא שלא נגמרים המים. השעועית מוכנה כאשר היא רכה והרוטב סמיך.

בתאבון!

אז על מה דיברנו?
תמונה של צוות האתר
צוות האתר
דילוג לתוכן