עגלת קניות

קציצות בשר מטוגנות

לפעמים הפשטות מנצחת, במיוחד כשמדובר באוכל לילדים או כשמחפשים פתרון טעים ומהיר. המתכון הזה לקציצות מטוגנות "הומצא" במקור כמענה לחברים שנמנעו מקטניות ומתבלינים רבים בפסח, אבל הוא כל כך מוצלח שהוא הפך לקבוע אצלנו בכל ימות השנה! הסוד טמון בשילוב מינימליסטי של תבלינים (כן, רק מלח, פלפל ואגוז מוסקט!) שנותן במה לטעמים המתקתקים והנהדרים של הפלפלים האדומים. הן נהדרות ישר מהמחבת, מעולות ל"על האש", וילדים פשוט טורפים אותן בפיתה או בצלחת לצד אורז.

קציצות בשר מטוגנות מינימליסטיות ומפתיעות (נהדרות לפסח ולעל האש!)

מצרכים לקציצות בשר מטוגנות

  • 500 גרם (חצי קילו) בשר בקר טחון (רצוי טרי)
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל שושקה מתוק
  • צרור קטן של כוסברה (או פטרוזיליה, אם מעדיפים)
  • 3 שיני שום, כתושות או קצוצות דק דק
  • 1 ביצה 
  • 2-3 כפות שמן זית (לתערובת)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
  • 1/2 (חצי) כפית אגוז מוסקט טחון.

 

קציצות בשר בטיגון

 

 

אופן ההכנה

  1. הכנת הירקות: מגרדים את הבצל ותפוח האדמה בפומפייה דקה לקערה. סוחטים היטב בידיים או במגבת בד כדי להוציא כמה שיותר נוזלים עודפים. מעבירים לקערה גדולה.
  2. קיצוץ דק: קוצצים דק דק ככל האפשר את הגמבה האדומה ואת פלפל השושקה (חשוב שיהיו קצוצים דק כדי שיתערבבו היטב ולא יפריעו למרקם הקציצה). קוצצים דק את הכוסברה. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, הכוסברה והשום הכתוש/קצוץ לקערה עם הבצל ותפוח האדמה.
  3. ערבוב התערובת: מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הביצה, 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל וחצי כפית אגוז מוסקט. מערבבים היטב את כל המרכיבים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. קירור: מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אפשר גם יותר). הקירור עוזר לטעמים להתמזג ולקציצות לשמור על צורתן בטיגון.
  5. עיצוב וטיגון: מוציאים את התערובת מהמקרר. מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות מעט (כדי שיתבשלו באופן אחיד). מטגנים את הקציצות כ-4-5 דקות מכל צד, או עד שהן שחומות יפה ומבושלות מבפנים. (אפשר לטגן קציצה אחת קטנה לניסיון ולבדוק תיבול לפני שמטגנים את כל הכמות).

 

 

סיכום וטיפים

הקציצות האלה הן הוכחה שלא צריך רשימה ארוכה של תבלינים כדי ליצור טעם נהדר. הן עסיסיות, מתקתקות ופשוט טעימות!

  • הסוד בפלפלים: הגמבה ופלפל השושקה הקצוצים דק בשילוב אגוז המוסקט נותנים את המתיקות והטעם הייחודי.
  • על האש: הקציצות האלה פשוט נהדרות על המנגל! מברישים אותן במעט שמן זית וצולים משני הצדדים עד שהן מוכנות.
  • הגשה: טעים בפיתה עם חומוס וסלט, או לצד אורז צהוב, פירה או תוספת אחרת שאוהבים. מעולות גם קרות למחרת בכריך.

 

 

תמונה של צוות האתר
צוות האתר
אז על מה דיברנו?
דילוג לתוכן