עגלת קניות

עוף עם בצל וצימוקים

עוף מתקתק משובל בבצל וצימוקים. מתכון חובה לראש השנה ופסח, או לכל ארוחה... הולך מעולה על מצע של אורז או קוסקוס.

עוף עם בצל וצימוקים , מתכון לשבת או לחגים מהמטבח המרוקאי.

מצרכים לעוף עם בצל וצימוקים:

6-7 שוקיים או כרעיים עוף [אפשר גם יותר, הכמות תלויה בגודל הסיר שיש לכם]

3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות גסות

חופן צימוקים לבנים/שחורים שטופים

דבש / סוכר חום

 

 

תבלינים:

מלח

פלפל שחור

כף כורכום

כף אבקת מרק עוף [ לא חובה]

חצי כפית קינמון [לא חובה]

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים אל הסיר את העוף ומטגנים. דואגים להפוך את העוף שיטגן מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את התבלינים לסיר יחד עם מים. המים לא צריכים לכסות את העוף כולו, אבל כדאי לערבב את העוף במים מכל הצדדים שיקבל את הצבע מהכורכום.
  4. לאחר כחצי שעה של בישול מוסיפים את הצימוקים יחד עם כף סוכר חום או דבש (עדיף דבש…). טועמים ומתקנים טעמים.
  5. משאירים את הסיר על אש נמוכה לעוד חצי שעה. צריך לשים לב שהמים לא נגמרים. הטיפ שלנו- להשאיר כמה שיותר זמן על האש, כך הרוטב הופך לסמיך יותר והעוף לרך ומתוק…

וכמובן – בתאבון!

אז על מה דיברנו?
תמונה של צוות האתר
צוות האתר
דילוג לתוכן