עוף עם בצל וצימוקים , מתכון לשבת או לחגים מהמטבח המרוקאי.
מצרכים לעוף עם בצל וצימוקים:
6-7 שוקיים או כרעיים עוף [אפשר גם יותר, הכמות תלויה בגודל הסיר שיש לכם]
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות גסות
חופן צימוקים לבנים/שחורים שטופים
דבש / סוכר חום
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כף כורכום
כף אבקת מרק עוף [ לא חובה]
חצי כפית קינמון [לא חובה]
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים אל הסיר את העוף ומטגנים. דואגים להפוך את העוף שיטגן מכל הצדדים.
- מוסיפים את התבלינים לסיר יחד עם מים. המים לא צריכים לכסות את העוף כולו, אבל כדאי לערבב את העוף במים מכל הצדדים שיקבל את הצבע מהכורכום.
- לאחר כחצי שעה של בישול מוסיפים את הצימוקים יחד עם כף סוכר חום או דבש (עדיף דבש…). טועמים ומתקנים טעמים.
- משאירים את הסיר על אש נמוכה לעוד חצי שעה. צריך לשים לב שהמים לא נגמרים. הטיפ שלנו- להשאיר כמה שיותר זמן על האש, כך הרוטב הופך לסמיך יותר והעוף לרך ומתוק…
וכמובן – בתאבון!