הסלט הזה, חברים, הוא לא סתם עוד תוספת לשולחן שבת. הוא חלק מהותי מהמסורת שלנו, טעם של בית וזיכרונות חמים. כל ביס מחזיר אותי לארוחות שבת עמוסות באהבה, צחוק וריחות משכרים. זהו סלט שמתגרה בחושים, שילוב מושלם של מתיקות מעושנת וחריפות מעקצצת.
מצרכים לסלט פלפלים וחצילים קלויים:
3 פלפלים חריפים ירוקים (תלוי בעוצמה שאתם אוהבים, אפשר גם יותר!)
2 גמבות אדומות עסיסיות
3 פלפלים מתוקים ארוכים (שושקה)
ראש שום שלם
2 חצילים בינוניים (או קופסה של חצילים קלויים לקיצור תהליכים)
לשיקולכם – כוסברה / פטרוזיליה קצוצה.
תבלינים:
מלח.
פלפל שחור.
שמן זית.
מיץ לימון.
כמון.
פפריקה מתוקה / חריפה.
אופן ההכנה:
על האש: מדליקים את האש, בין אם זה גז, מנגל או תנור במצב גריל. מניחים את הירקות השלמים על האש, נותנים להם להשחיר מבחוץ ולהתרכך מבפנים. זה השלב הכי כיפי, לראות את הירקות משנים צבע ומתמלאים בריחות משגעים.
מסע קילופים: כשהירקות רכים וקצת מצוננים, מקלפים בעדינות את הקליפות השרופות. זה אולי קצת עבודה, אבל שווה כל רגע! כאשר אתם מקלפים את הפלפל החריף זכרו לעשות זאת עם שקיות או כפפות על הידיים, זה מונע סבל מיותר אם תגעו בעין בטעות…
חיבור טעמים: קוצצים את הירקות הקלויים דק דק, מערבבים הכל יחד בקערה גדולה. את השום אפשר פשוט לסחוט מתוך ההקליפה. כאן מתרחש הקסם, השילוב המופלא של המתיקות, החריפות והעשן.
נגיעות אחרונות: מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. תוספת תעולה למי שאוהב – כמון ופפריקה מתוקה/ חריפה. מפזרים בהגשה מעט פטרוזיליה או כוסברה.
טיפים ושדרוגים:
לא תמיד כיף לקלות חצילים טריים, אבל היום יש פתרון נהדר שמקצר תהליכים – חציל קלוי בצנצנת.
אפשר לקלות את כל הירקות בנינג'ה על מצב גריל – זה מייעל ומזרז את זמן ההכנה.
אפשר לאכול את הסלט כמו שהוא, או להגיש אותו על פרוסת לחם טרי או עם חלה.
בתאבון!