עגלת קניות

כנפי שווארמה

קבלו מתכון פשוט וקצר בזמן שהילדים וגם המבוגרים מתים עליו: כנפים עוף בתיבול שווארמה. מתאים כארוחת ערב עם תוספת או בתור נישנוש בצהריים.

טוב, זה התחיל בארוחת צהריים של יום שישי, אין יותר מדי זמן ולנו נמאס כבר מהצעקות: "אבל אני רעב…". היו שתי חבילות כנפיים במקרר והנינג'ה גריל כבר היה חם, אז 1 + 1 יוצא ארוחת כנפיים מהירה שכולנו עפנו עליה. אל דאגה, מאז הרעיון מככב כלן פעם שאין כוח להכין מנה בשרית מושקעת,

אז מה צריך כדי להכין חטיפי עוף בטעם שווארמה?

  • 2 חבילות כנפי עוף מופשרות / טריות.
  • בצל בינוני חתוך לפרוסות.
  • שמן.
  • 2 כפות תבלין שווארמה.

תוספות אפשריות:

  • פטריות טריות פרוסות.

 

 

אופן ההכנה:

מנקים את הכנפיים.

  • חותכים את הכנפיים לשתיים ומפרידים.
  • מוסיפים לכנפיים את הבצל ומטבלים בכמות נדיבה של תבלין שווארמה. במידה ואין לכם, אפשר לערבב יחד אבקת קארי, כורכום ומעט כמון.
  • מוסיפים מעט שמן ומערבבים טוב טוב. מוודאים שהכנפיים מקבלות תיבלון מכל הצדדים.
  • מחממים את הנינג'ה לתוכנית גריל בחום הכי נמוך (אפשר גם הטיגון אויר על 180 מעלות).
  • שופכים את הכנפיים לנינג'ה בערך ל- 10 דקות. לאחר מכן להעלות את החום לחום גריל כמעט הכי גבוהה, ולחכות להשחמה של הכנפיים. תוך כדי הבישול אפש להוסיף מלח, פלפל ותבלין שווארמה – אם חסר.
  • במידה ואין לכם נינג'ה (?) אפשר לעשות את הכנפיים בתנור, ולהכניס לחום גבוהה.

אפשר להגיש עם צ'יפס, או מגוון רטבים לטבילה, וזהו, בתאבון!

 

 

 

אז על מה דיברנו?
תמונה של צוות האתר
צוות האתר
דילוג לתוכן