מצרכים לדג מושט עם ירקות בתנור:
5-6 חתיכות פילה מושט טרי או מופשר
1 גמבה חתוכה לפרוסות, אפשר לשלב גמבה צהובה, ירוקה ואדומה.
1 שומר בינוני חתוך לפרוסות דקות
2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות
4 שיני שום
פלפל ירוק חריף [אפשר גם בלי]
צרור כוסברה קצוץ דק
שמן זית
תבלינים:
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
עשבי תיבול לדגים – אנחנו הכי אוהבים את של אהרוני, אבל אפשר כל חברה…
אופן ההכנה:
- בקערה עמוקה שמים את הדגים עם כל הירקות.
- מטבלים במלח, פלפל ובתערובת התיבול. מהתערובת אפשר לשים כף או כף וחצי, אבל לזכור לבדוק אם יש בה פלפל שחור, ורק אם אין להוסיף פלפל בנפרד.
- לערבב היטב ולתת לתערובת לשבת כחצי שעה לפחות במקרר.
- מסדרים את דגי המושט והירקות בתבנית שמתאימה לתנור. עדיף לא לשפוך הכול ביחד אלא לסדר את הדגים קודם ועליהם להוסיף את הירקות.
- אחרי שהתבנית מוכנה מוסיפים מים לתבנית, בגובה של חצי ס"מ בתחתית התבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ב 160 מעלות למשך חצי שעה. אם הירקות עדיין לא רכים אפשר להשאיר לעוד זמן, אבל שימו לב שהמים לא נגמרים והדג לא מתייבש…
וכמובן – בתאבון!