חיפוש
עגלת קניות

דג מושט עם ירקות בתנור

מתכון קל וטעים לדג מושט עם ירקות בתנור.

מצרכים לדג מושט עם ירקות בתנור:

5-6 חתיכות פילה מושט טרי או מופשר

1 גמבה חתוכה לפרוסות, אפשר לשלב גמבה צהובה, ירוקה ואדומה.

1 שומר בינוני חתוך לפרוסות דקות

2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

4 שיני שום

פלפל ירוק חריף [אפשר גם בלי]

צרור כוסברה קצוץ דק

שמן זית

 

 

תבלינים:

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

עשבי תיבול לדגים – אנחנו הכי אוהבים את של אהרוני, אבל אפשר כל חברה…

אופן ההכנה:

  1. בקערה עמוקה שמים את הדגים עם כל הירקות.
  2. מטבלים במלח, פלפל ובתערובת התיבול. מהתערובת אפשר לשים כף או כף וחצי, אבל לזכור לבדוק אם יש בה פלפל שחור, ורק אם אין להוסיף פלפל בנפרד.
  3. לערבב היטב ולתת לתערובת לשבת כחצי שעה לפחות במקרר.
  4. מסדרים את דגי המושט והירקות בתבנית שמתאימה לתנור. עדיף לא לשפוך הכול ביחד אלא לסדר את הדגים קודם ועליהם להוסיף את הירקות.
  5. אחרי שהתבנית מוכנה מוסיפים מים לתבנית, בגובה של חצי ס"מ בתחתית התבנית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 160 מעלות למשך חצי שעה. אם הירקות עדיין לא רכים אפשר להשאיר לעוד זמן, אבל שימו לב שהמים לא נגמרים והדג לא מתייבש…

וכמובן – בתאבון!

אז על מה דיברנו?
תמונה של צוות האתר
צוות האתר
דילוג לתוכן