עגלת קניות

ביצי דגים ברוטב מרוקאי

סיר של ביצי דגים מהמטבח המרוקאי, מעדן שהולך יחד עם חלה או לחם בית וכתוספת למנת דגים. תוספת נהדרת בחגים או בשבתות.

ביצי דגים אינם מאכל מוכל הרבה קהילות, אבל מי שמכיר יודע שמדובר במעדן אמיתי. היו קהילות שהעדיפו אותן מיובשות כך שיחזיקו מעמד זמן רב, קהילות אחרות בישלו אותן במיוחד לקראת ימי חגים.

מצרכים לביצי דגים מבושלות:

  • 1 ק"ג ביצי דגים (קרפיון או דג אחר)
  • 6-7 פלפלים יבשים אדומים מתוקים
  • 2 פלפל מתוק שושקה חתוכים לטבעות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 10 שיני שום קלופות
  • צרור כוסברה קצוצה

 

לאוהבי החריף: 

  • 4-5 פלפלים יבשים אדומים חריפים (או יותר, לפי הטעם)
  • פלפל חריף ירוק

 

 תבלינים למתכון ביצי דגים:

  • 2 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות מים

 

 

 

אופן הכנת ביצי דגים:

הכנת הרוטב:

  • בסיר רחב מטגנים את הירקות: הפלפלים היבשים, הגמבות, כוסברה והשום. מוסיפים את התבלינים: פפריקה, כורכום, מלח בכדי לפתוח טעמים.
  • לאחר שהירקות נצרבים ומתרככים, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, אפשר לטעום ול'פר טעמים תוך כדי.

 

הכנת ביצי הדגים:

  • יש לנקות את ביצי הדגים מהגידים ומהקרום העוטף אותן: בקערה עמוקה מלאה מים יש לשים את ביצי הדגים ולנקות את הגידים והקרום. את המים צריך להחליף כל כמה זמן כדי לנקות את הביצים משאריות ולכלוך, כאשר המים יוצאים לבנים שקופים הביצים נקיות.
  • חלטה: בסיר עם מים רותחים יש לחלוט את הביצים עד נקבל צבע לבן נקי, שמו לב שזה לא לוקח יותר מדי זמן – רק כמה דקות, ונעביר אותן למסננת.

 

בישול ביצי הדגים:

  • נפנה מקום בסיר ואז נוסיף את ביצי הדגים בעדינות לסיר עם הרוטב. שימו לב לפזר אותן בתוך הסיר.
  • מבשלים כ-25-30 דקות נוספות או עד שהרוטב מסמיך והביצים מוכנות, במהלך הבישול יש לפזר מהרוטב על גבי הביצים שיבלו מהטעם.

 

הגשה:

  • ניתן לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל ירוק חריף פרוס.
  • מגישים חם עם חלה טרייה או לחם אחר שאוהבים.

 

טיפים לבישול ביצי דגים:

  • יש שני סוגים של ביצי דגים שתוכלו לקבל בחנות: סוג אחד נראה כגרגירים עגולים והוא מגיע מנקבת הדג, הסוג השני נראה כשקיק חלק והוא מגיע מהזכר.
  •  ניתן להוסיף אריסה לרוטב, זה משפר את הטעם.
  • חשוב לבשל את ביצי הדגים על אש נמוכה כדי שלא יתפרקו.

 

בתאבון!

תמונה של צוות האתר
צוות האתר
אז על מה דיברנו?
דילוג לתוכן