
עוף בתנור עם בצל ועלי דפנה
מתכון מנצח לעוף זהוב ורך במיוחד, שמקבל טיפול כפול: טיגון וצריבה ראשוניים לטעם עמוק וצבע, ואז אפייה בתנור עם בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום עד לשלמות.
מתכון מנצח לעוף זהוב ורך במיוחד, שמקבל טיפול כפול: טיגון וצריבה ראשוניים לטעם עמוק וצבע, ואז אפייה בתנור עם בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום עד לשלמות.
מתכון לפלפלים ממולאים באורז ובשר או בגרסה צמחונית ללא בשר. תבשיל שיכול לבוא כתוספת למנה בשרים אחרת, או שיכול לשמש כארוחה בפני עצמו.
דג בקלה מטוגן עם רוטב אריסה פיקנטי, צרמלה, מנה שהיא פתרון נהדר לארוחה בצוהרי שישי או כחלק מקידוש הבוקר בשבתות הקיץ הארוכות.
מרק שמגיע אלינו מהמטבח הצפון אפריקאי, והוא ארוחה שלמה בסיר אחד – עם נתחי בשר רכים, תפוחי אדמה והמון פולים ירוקים שמתרככים ומתמזגים לתוכו והופכים אותו לסמיך ומפנק.
להכניס דגים לתפריט של הילדים יכול להיות אתגר לפעמים. המתכון הזה נולד מתוך ניסיון לגוון את מתכוני הדגים הקבועים וליצור מנה שתהיה גם טעימה, גם בריאה וגם תתקבל באהבה על ידי הקטנים (וגם הגדולים, כמובן!). הרוטב, עם בצל מטוגן, עגבניות, פלפלים ושום, אולי לא איטלקי אותנטי לפי הספר, אבל הוא בהחלט מזכיר ניחוחות ים-תיכוניים ויוצר מעטפת טעמים עדינה ונהדרת לפילה הדג הרך. מושלם לארוחת שישי קלה או לארוחת ערב מזינה באמצע השבוע.
ברוכים הבאים למדור "אוכל ומתכונים" – אנו מאמינים שאוכל כשר, טעים וביתי הוא חלק בלתי נפרד מחיי משפחה עשירים ומלאי שמחה, בין אם בסעודות שבת וחג מפוארות ובין אם בארוחות יומיום פשוטות ומזינות.
נשמח לתגובות, הארות והערות, ומי שירצה להוסיף מתכון משלו – מוזמן!