מצרכים לדג מושט ברוטב מרוקאי:
5-6 חתיכות פילה מושט
1 גמבה אדומה
2 עגבניות גדולות
1 פלפל שושקה
7/8 שיני שום
פלפל ירוק חריף [אפשר גם בלי]
פלפל מתוק יבש
צרור כוסברה
חבילת חומוס גרגירים
תבלינים:
2 כפות פפריקה אדומה
מלח
פלפל שחור
כפית כורכום
חצי כפית כמון
שמן
אופן ההכנה:
- חותכים את הירקות לפרוסות – עגבניות, גמבה ופלפל שושקה. את הפלפל היבש כדי להניח במים למשך חצי שעה לפני שמוסיפים לסיר.
- בסיר שטוח מחממים שמן: אצלנו אוהבים המון שמן, אבל זה לא חובה, אפשר להשתמש במעט שמן ולפצות על כך עם חצי קופסת עגבניות מרוסקות כך שהרוטב ייצא סמיך…
- מטגנים את הירקות בשמן, ומוסיפים את התבלינים לפתיחת הטעמים. מטגנים ומערבבים כמה דקות, ואז מוסיפים את שיני השום ואת גרגירי החומוס.
- קוצצים צרור פטרוזיליה דק דק, ומוסיפים חצי מהצרור לסיר.
- מבשלים את הרוטב במשך 20 דקות, אפשר להוסיף מים אבל צריך לשים לב לא להוסיף יותר מדי כדי שהרוטב לא ייצא נוזלי מדי. כדי לטעום מדי פעם ולתקן טעמים.
- כאשר הרוטב מבושל, מוסיפים את דגי המושט לרוטב. העדפה שלנו היא להעביר את הרוטב לצד אחד של הסיר ולהניח מחצית מדגי המושט ואז לכסות את הדגים ברוטב. ולאחר מכן לחזור על אותה הפעולה עם הדגים שנותרו. את חצי צרור הכוסברה שנותר מוסיפים כ 5 דקות לפני סוף הבישול.
הדגים לא דורשים בישול ארוך, כ- 10 דקות בערך והם מוכנים…